דף הבית

עדיין אין לי כיוון כללי





***

חזרה למסך החיצים של העמוד: איזה מקצוע מתאים לי?

בחירת תחום לימודים ומקצוע היא משימה מורכבת. צעירים וצעירות רבים המתלבטים בבחירה של תחום לימודים ומקצוע חושבים במונחים של מקצועות או תחומי לימוד: מורה? מדעי המדינה? כלכלנית? עורך דין? כימאי? תכנות? סיעוד? אנו ממליצים לחשוב על שאלה זו מזווית שונה: לא "מה ארצה להיות" אלא "מה חשוב לי בעבודה שבה אשתלב בסיום הלימודים?" כלומר, במונחים של שיקולים המשפיעים על ההחלטה. האם חשובה לכם עבודת צוות? לתרום לחברה? שימוש בכושר טכני? אפשרויות להתקדמות מקצועית? ניתן לעיין ברשימה של 31 השיקולים המופיעה כאן. מחקרים מצאו כי החלטה המבוססת על "שיקולים" מובילה לשביעות רצון גבוהה יותר מהמקצוע הנבחר.


כיוון שההחלטה מורכבת, מומלץ לחלק אותה לשלושה שלבים (ראו סרטון 90 שניות כאן).
✅ סינון
✅ חקירה לעומק
✅ בחירה


סינון ראשוני:
מטרה: איתור רשימה קצרה של מקצועות "מבטיחים" (רצוי 5-8 מקצועות), שנראה שכדאי להתמקד בהם בהמשך הדרך. שיטה: איתור ודירוג השיקולים החשובים ביותר לך, ואז להתחיל לנפות מקצועות שלא מתאימים, שיקול אחר שיקול, מהשיקול החשוב ביותר ועד ולהתקדם בניפוי על פי השיקולים הפחות חשובים. לסיוע בתהליך מומלץ להשתמש במערכת המבדק.


חקירה לעומק:
מטרה: לבדוק האם מקצוע שנראה מבטיח באמת מתאים, ולהמשיך בצמצום הרשימה. עד לאיתור של 3-4 מקצועות ש"עולים לגמר". שיטה: איסוף מידע על המקצועות שנראים מבטיחים על מנת לוודא שהם באמת מתאימים. מומלץ להתמקד במקצוע אחד כל פעם ולבדוק האם הוא באמת מתאים לך ולהפך, כולל אפשרויות קבלה למסלול ההכשרה למקצוע והנכונות שלך לעמוד בדרישות המקצוע. (למשל, עבודה במשמרות לפרמדיק או לפקח טיסה). סביר שחלק מהמקצועות המבטיחים ימצאו כלא מתאימים, ואילו אחרים אכן ימצאו מתאימים.


בחירה:
מטרה: בחירת החלופה המתאימה ביותר. שיטה: השוואה שיטתית בין המקצועות שעלו לגמר, תוך שקלול היתרונות והחסרונות של כל מקצוע. לסיוע בשלב הבחירה מומלץ להשתמש ב בו"ל בחירה.


***