סיכויי קבלה

לשם ההרשמה לאוניברסיטאות וגם למכללות נדרש מהמועמדים והמועמדות לתואר ראשון לעמוד במספר תנאים המשתנים ממוסד למוסד. הקבלה ללימודים באוניברסיטה הפתוחה אינה מותנית בתעודת בגרות ו/או בציון פסיכומטרי.

בגרות לרוב, ישנה דרישה לתעודת בגרות מלאה. קיימות דרישות נוספות לאוכלוסיות שונות (לדוגמא – 2 יח"ל לפחות בתנ"ך לבוגרי בתי ספר יהודיים), אך הן משתנות בהתאם להשתייכות המועמד/ת לאותה אוכלוסייה וכדאי לבדוק את הדרישות הספציפיות בכל מוסד.

פסיכומטרי בחלק מהמוסדות נדרש גם ציון פסיכומטרי. למידע נוסף על הבחינה הפסיכומטרית לחץ כאן. בתחומי לימוד מסוימים יש דרישה להיבחן לכל המאוחר במועד אפריל. לפיכך, בטרם בחירת מועד הבחינה, יש לברר אם מועד זה מתאים לכללי האוניברסיטה בנוגע לתחום הלימוד הרלוונטי.

אנגלית
  1. באמצעות המרכז הארצי לבחינות ולהערכה:
    1. בבחינה הפסיכומטרית - הציון בפרק האנגלית בבחינה הפסיכומטרית קובע את רמת האנגלית של המועמד
    2. מבחן מיון לרמות באנגלית אמי"ר - הנערך בנפרד מן הבחינה הפסיכומטרית.
    3. מבחן מיון ממוחשב לרמות באנגלית- אמיר"ם ציון המקנה פטור מלימודי אנגלית באוניברסיטה עומד לרוב על 134 בפרק האנגלית בפסיכומטרי (שקול ל-134 במבחן אמיר"ם או 234 במבחן אמי"ר), אך נתון זה עשוי להשתנות בין מוסדות שונים ומומלץ לבדוק באופן ספציפי מול המוסד בו אתה שוקל ללמוד
  2. בקורסי הקיץ במוסדות הלימוד
  3. לימוד אנגלית במסגרת המוסד האקדמי - במהלך הלימודים לתואר בוגר (לרוב יש להשלים את הדרישה ללימודי האנגלית עד סוף שנה א' של תואר בוגר).

ראיונות קבלה נוסף על עמידה בתנאי הקבלה הכלליים קיימים חוגים שקבלה אליהם מצריכה עמידה בראיונות קבלה.

ניתן לבחון את סיכויי הקבלה שלך על פי ציוני תעודת הבגרות והבחינה הפסיכומטרית במחשבוני הקבלה המוצגים באתרי המוסדות השונים. יש לשים לב שעבור כל מוסד יכול להיקבע רף שונה לקבלה בכל קריטריון.