?טיפים - עם מי להתייעץ

 

bullet

לא תמיד אמא יודעת הכי טוב (או: כוונה טובה היא לא תמיד עצה טובה)
ממחקר שנערך לאחרונה באוניברסיטה העברית עולה שהתייעצות עם גורמים רבים בטרם ההחלטה מה ללמוד מצמצמת את הסיכוי "להתחרט", כלומר, להחליף תחום לימודים.
התייעצות עם חברים ובני משפחה נותנת זווית ראייה נוספת, אך רצוי לשקול את הצעותיהם בעירבון מוגבל. פעמים רבות הקרובים אלינו רוצים בטובתנו אך לא מכירים את כל הפרטים ועלולים לספק מידע מוטעה. לכן, רצוי להתייעץ גם עם גורם מוסמך, אשר יכול לספק מידע אובייקטיבי ומהימן. ניתן לפנות אל יועצים תעסוקתיים, אתרי אינטרנט המספקים ייעוץ, ועוד.
למידע על מכונים המספקים ייעוץ תעסוקתי – ראה מדור ייעוץ אישי.
 

bullet

לפעמים שווה לפנות לייעוץ אישי
אם אתה מרגיש שמערכות המידע הממוחשבות לא נותנות לך מענה שלם על התלבטויותיך, כדאי לך לפנות לייעוץ אישי. מטרת הייעוץ אינה להחליט עבורך על המקצוע המתאים לך, אלא לעזור לך להכיר את עצמך ואת עולם המקצועות. הייעוץ כולל כשלוש פגישות עם יועץ תעסוקתי מוסמך "אחד על אחד" ומילוי שאלונים ומבחנים שונים הבודקים את כישוריך, העדפותיך ואפשרויות התאמתך למקצועות השונים. השיחות עם היועץ נותנות לך משוב לגבי כישוריך ויכולותיך, ועשויות להועיל בהתלבטויות שרק שיחה עם יועץ אישי יכולה לתת להן מענה. עלות הייעוץ האישי היא בין 180 ש"ח לחיילים משוחררים ועד כ-1800 ש"ח במכוני ייעוץ פרטיים. שווה להשקיע את הזמן והכסף כדי לחסוך עוגמת נפש ואובדן כסף רב (שנת לימודים שבו למדת משהו ואחר כך החלפת עשוי להגיע לעשרות אלפי שקלים).

 

bullet

לפני פנייה לייעוץ אישי...
יועץ לימודים יכול לעזור לך בתהליך המורכב של קבלת ההחלטה מה ללמוד ובאיזה מקצוע לבחור. עם זאת, עלותו של ייעוץ כזה יכול להגיע למאות שקלים. לכן, לפני הפניה לייעוץ אישי רצוי להיעזר בכלים של סיוע עצמי (כמו השאלונים באתר זה), שיסייעו לך להתקדם בתהליך ולבוא מוכן יותר לייעוץ וכך להפיק תועלת רבה יותר ממנו. אתרים רבים יכולים לסייע לך בתהליך קבלת ההחלטה, במידע על תחומי הלימוד, מוסדות הלימוד והמקצועות השונים – בחינם. את האתרים ניתן למצוא ע"י הקשת המילים "ייעוץ אישי בבחירת מקצוע" במנוע חיפוש כגון Google.
חלק מהאתרים גובים מחיר מסוים על השימוש במערכות האינטראקטיביות, אך מחיר זה לרוב נמוך הרבה יותר מזה של ייעוץ אישי. אם לאחר ההסתייעות באתרי האינטרנט והמערכות האינטראקטיביות אתה עדיין נזקק לייעוץ- פניה ליועץ אישי יכולה להיות הפתרון המתאים עבורך.
 

bullet איך לבחור יועץ?

קבלת ייעוץ אישי בבחירת מקצוע כרוכה בתשלום, ומומלץ להשקיע בבחירת היועץ או מכון הייעוץ. מכונים שונים גובים סכומים שונים ומספקים סוגים שונים של ייעוץ. חלק מהמכונים מעבירים מבחנים פסיכולוגיים ומבחנים אישיותיים, חלק מתמקדים במבחני כישורים ויכולות; חלק מציעים ראיון אישי, חלק מרכזי הערכה (דינמיקה קבוצתית) וחלק עורכים את שניהם. כמו כן, הכשרת היועצים משתנה בין המכונים השונים. חשוב לבדוק פרמטרים אלה ואחרים  (למשל הנחות לקבוצות מסוימות)  לפני הבחירה. במדור "ייעוץ אישי" תמצא פרטים על מרבית מכוני הייעוץ הקיימים בארץ, וגם לוח המסכם את המידע. בשלב זה, אין בידינו מידע אמין ובדוק לגבי יעילות הייעוץ במכון זה או אחר.

 

bullet

"חורים" ברשת האינטרנט
שימו לב!
בדיקה של אתרי לימודים שונים מראה כי ברבים מהאתרים קיימים אי דיוקים והשמטות של מידע חשוב, כגון השמטת חלק מהמוסדות בהם ניתן ללמוד תחום לימודים או מקצוע מסוים. לכן, אנו ממליצים:
1. אם שוקלים לימודים אקדמיים - לחפש מידע, קודם כל באתר מידעת
(כרגע האתר אינו זמין, אנו מקווים שזה רק זמני);
2. להשוות מידע ממספר אתרי לימודים;
3. לוודא את נכונות המידע על ידי פנייה למוסדות הלימודים עצמם.
חשוב שהאתר אליו אתה פונה יהיה נקי משיקולים זרים ומאינטרסים כלכליים, כדי שיוכל לעזור לך בצורה האופטימאלית. אתר
כיוונים לעתיד הוא אתר כזה.
נסה לבחון אם המידע "מוטה", ולהעריך עד כמה יש לבעלי האתר עניין להשפיע על החלטותיך.
 

 

חזרה לעמוד הטיפים הראשי

לטיפים בנושא "איך בוחרים?"

לטיפים בנושא "איך לממש?"